top of page

Samantha

HR-ansvarlig og tillitsvalgt

Jeg er altså Samantha, blir ofte omtalt som Samy. Jeg er 24 år, født og oppvokst i Norge, men er halvt polsk og har en stor familie i Warszawa. Min store lidenskap i livet er hest, med fotografering på en god andre plass.

Jeg er forlovet og har to barn. Mitt eldste barn heter Malina, hun er 7 år, og elsker Super Mario mer enn alt. Hun har en rekke diagnoser, blant annet atypisk autisme (tidligere hadde hun barneautisme).

Siden jeg bare akkurat rakk å fylle 17 år før jeg fikk Malina, så var det skummelt å oppdage at hun ikke utviklet seg som andre barn. Dagen før min 20 årsdag, på aller første møte med habu, så fikk hun diagnosen barneautisme. Dette var rett før fellesferien, så jeg ble sendt ut derfra med "god sommer" - og det var det. Jeg hadde ingen kjennskap til autisme, og ingen hadde nevnt at det var dette de utredet for heller. Googlingen startet, og redselen ble større og større, hva slags liv var det dattera mi skulle få nå?

Så traff jeg Cathrine på facebook, og sammen startet vi Autismeforeldrene i April 2018. Hele poenget med denne snappen var at ingen skulle føle seg alene, enten deres barn var under utredning, nettopp hadde fått diagnose, eller hadde hatt diagnose i mange år. Vi ønsket velkommen alt i fra helsepersonell, bpa'er, støttekontakter, foreldre, søsken, lærere, spesialpedagoger, personer med autisme og så videre. Og hver eneste person som har sendt oss melding om at vi har bidratt til noe, hjulpet noen til å føle seg mindre ensom, til å tørre å stå opp mot systemet, og til å få mer forståelse for hva autisme - hver og en av disse personene er hele grunnen til at vi er her i dag. Sammen er vi sterke!

Jeg er så takknemlig for alle nye vennskap og bekjentskap, og alle samtaler jeg har hatt gjennom snappen.

Jeg gleder meg til forsettelsen.

Samantha

"Hele poenget med denne snappen var at ingen skulle føle seg alene, enten deres barn var under utredning, nettopp hadde fått diagnose, eller hadde hatt diagnose i mange år."

Untitled_Artwork 2.png

@samyyn

Untitled_Artwork.png

bottom of page